Hlavní obsah

Lupiči v Praze přepadli další luxusní prodejnu, odnesli si hodinky za milióny

Novinky, ok, jap
Praha

Kriminalisté vyšetřují další přepadení prodejny s luxusním zbožím v centru Prahy. V úterý v poledne lupiči přepadli obchod s luxusními hodinkami a odnesli si zboží za několik miliónů korun. Policie se k případu nechce příliš vyjadřovat, po pachatelích pátrá.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Mohu potvrdit, že došlo k tomuto loupežnému přepadení, ale více informací k tomu nebudeme sdělovat. Případem se zabývají krajští kriminalisté,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Daněk.

Nechtěl se vyjadřovat jak k osobám samotných pachatelů, tak ke způsobené škodě. Že jde o vážný případ, ale svědčí to, že přepadení vyšetřují krajští kriminalisté.

Záchranáři odvezli po napadení do nemocnice dva lidi. „Po akutním ošetření jsme s úrazem hlavy převezli do všeobecné nemocnice dva muže ročník narození 1980 a 1986,” doplnila mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová.

Odnesli hodinky

Podle informací Novinek přepadli pachatelé prodejnu Hublot, která prodává luxusní švýcarské hodinky v Široké ulici. Mluvili zřejmě rusky a prodavače udeřili nějakým předmětem do hlavy. Pak si pravděpodobně odnesli zboží za několik miliónů korun.

Podobné znaky má také případ ze soboty, kdy se maskovaní lupiči pokusili přepadnout zlatnictví na Václavském náměstí. Jeden z majitelů přepadení Novinkám popsal.

„Byli tři. Na hlavách měli punčochy a v ruce pistole s tlumiči. Mého kolegu, který obchod ráno otevíral, udeřil jeden z nich pistolí. Naštěstí ho napadlo, že před nimi zabouchne dveře, což se mu podařilo. Tím také spustil alarm, který upozornil mě i bezpečnostní agenturu,“ uvedl. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Lupiči přepadli zlatnictví na Václavském náměstíVideo: Novinky

Zda mají obě přepadení na svědomí stejní pachatelé, není dosud jasné. Policisté po lupičích pátrají.

Reklama

Výběr článků

Načítám