Hlavní obsah

Lupiči v Plzni brutálně svázali a oloupili stařenku

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Dvojice lupičů v Plzni přepadla pětaosmdesátiletou seniorku. Ženu svázali v jejím bytě a oloupili. Poškozené se nakonec podařilo uvolnit a dovolat se příbuzné, která jí pomohla.

Foto: Policie ČR

Dvojice mužů, kteří pravděpodobně v Plzni přepadli pětaosmdesátiletou ženu.

Článek

Důchodkyni si vytipovali v pátek 5. dubna, když nakupovala v obchodním centru Dvořák ve čtvrti Slovany. „Sledovali ji až domů. Jakmile vešla do domu, šli za ní a počkali, až došla ke dveřím svého bytu. Ihned po odemčení ji vstrčili dovnitř,“ sdělila policejní mluvčí Martina Korandová.

Stařenka upadla, muži se na ni vrhli, umlčeli ji a svázali ji provazem. „Jeden z pachatelů ji neustále hlídal, druhý prohledával byt,“ uvedla Korandová.

Muži nakonec odešli s dvacetitisícovým lupem, penzistku nechali svázanou na zemi a byt zavřeli, aby nemohla přivolat pomoc. „Ženě se naštěstí podařilo po delší době uvolnit provaz a dovolala se své příbuzné, která okamžitě vše oznámila na policii,“ doplnila Korandová. Seniorka pak skončila v péči lékařů.

„Kriminalisté případ kvalifikovali jako zvláště závažný zločin loupeže a přečin porušování domovní svobody,“ sdělila Korandová. Pachatele pravděpodobné zachytila bezpečnostní kamera.

„Jednalo se o dva muže ve věku do pětatřiceti let, kteří měřili kolem 170 centimetrů. Během přepadení nemluvili,“ informovala Korandová. Policie hledá i mladší ženu, která se ve zmíněném obchodním centru pohybovala v pátek kolem půl dvanácté dopoledne, na sobě měla tmavé kalhoty a kostkovanou bundu a s sebou dítě oblečené do růžového oděvu. „Může nám pomoci s šetřením případu,“ uzavřela Korandová.

Reklama

Výběr článků

Načítám