Hlavní obsah

Lupiči ukradli milióny určené pro bankomaty

Právo, Novinky, Radek Plavecký
KLADNO

Milióny korun si odnesli pachatelé loupežného přepadení, k němuž došlo včera kolem půl deváté ráno u kladenského vlakového nádraží. K tamnímu bankomatu České spořitelny ráno přijížděla bílá dodávka se dvěma pracovníky bezpečnostní agentury doplnit peníze.

Článek

Ještě než to stihli udělat, přistoupil k nim jeden pachatel s pistolí v ruce, donutil je nasednout zpět do auta a jet za Kladno. Od kladenského nádraží odjeli lupiči s vozem s penězi ulicí Železničářů kolem fotbalového stadionu Lokomotivy Kladno. Z města vyjeli po výpadové silnici číslo 118 směrem na Braškov. Poblíž silnice 118 necelé tři kilometry za Kladnem sjeli vlevo do lesa, kde čekal tmavě červený až hnědý vůz, do něhož další spolupachatelé přeložili lup a odjeli.

"Podle dosavadního vyšetřování to byl tmavě červený osobní vůz podobný renaultu kangoo nebo citroenu berlingo," řekla Právu mluvčí kladenské policie Michaela Nováková. Zarážející je, že obětí se stala opět stejná bezpečnostní agentura Brinks, kterou ve středu přepadli lupiči u Slavkova u Brna, kde pachatelé uloupili 80 milionů korun. Kolik si vydělali lupiči v Kladně, není zatím jasné. Původně se hovořilo o částce 10 miliónů, ale podle dalšího zjištění by to měla být částka nižší.

Přepadení se obešlo bez zranění a policie začala s výslechem pracovníků agentury. Její zástupce, který rovněž dorazil na místo v lese, kam lupiči zajeli, se nechtěl k případu vyjadřovat. V lese u bývalé hájenky tak zůstal odstavený vůz agentury se dvěma pracovníky a pachatelé odjeli dál po hlavní silnici směrem na Braškov. Na místo se sjeli kriminalisté, kteří zde zajišťovali stopy po autě pachatelů.

Loupežné přepadení se odehrálo také ve středu ve Slavkově u Brna. Lupiči převlečení za policisty ukradli z dodávky bezpečnostní služby pravděpodobně 80 miliónů korun a zmizeli. I v tomto případě policie po lupičích pátrá. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám