Hlavní obsah

Lupiči se vrátili pro zapomenuté peníze, zachytila je kamera

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Minimálně pět loupežných přepadení heren v Ostravě a šestou vyloupenou provozovnu v nedalekém Hlučíně má podle policie na svědomí dvojice pachatelů, které se zatím úspěšně daří unikat spravedlnosti. Policie má z některých přepadení k dispozici videozáznamy. V jednom případě se pachatelé do provozovny vrátili, protože si tam zapomněli uloupenou peněženku.

Článek

O sérii ozbrojených loupeží, které mají s velkou pravděpodobností na svědomí stejní pachatelé, informovala v pondělí mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. K případům došlo v době od 17. do 25. listopadu.

„Muži byli většinou maskováni kapucemi přetaženými přes hlavu, na personál mířili střelnou zbraní často stříbrné barvy, obětem častokrát nařizovali, aby ulehly na zem, načež se zmocnili tržeb, číšnických fleků, cigaret i alkoholu, mobilních telefonů. Z místa pak utekli,“ uvedla mluvčí.

Lupiči podle ní přepadli hernu v Hlučíně na Ostravské ulici a dále herny v Ostravě na Alšově náměstí a v ulicích Dr. Martínka, Horní, Plzeňské a Patrice Lumumby. Zde došlo ke kuriózní situaci.

„Muži se zmocnili číšnického fleku s penězi a odložili jej, když prohledávali hernu. Poté z místa utekli. Venku zřejmě zjistili, že část kořisti zapomněli uvnitř, a tak se během několika sekund vrátili. Oběť tak na podlahu ulehla podruhé,“ dodala mluvčí policie. Policie žádá případné svědky o jakékoliv informace, které by mohly pomoci v pátrání po pachatelích, aby kontaktovali linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám