Hlavní obsah

Lupiči se schovali v prodejně a po zavření si chtěli odnést 600 tisíc

Právo, hon
Opava

Jenom chvíli se radovali ze své kořisti dva muži, kteří přepadli zaměstnance velké prodejny potravin v Hlučíně na Opavsku. Když si z provozovny odnášeli peníze a věci v celkové hodnotě přes 600 tisíc korun, zadrželi je přivolaní strážníci. Muži už byli obviněni z loupeže.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O loupeži, která se odehrála v neděli večer po zavírací době, informovala v úterý krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská. „Dva maskovaní muži pod pohrůžkou použití pistole donutili obsluhující personál k vydání finanční hotovosti a dalších věcí v hodnotě přes 600 tisíc korun. Vše si dali do tašky a chtěli místo činu opustit. V tom jim ale zabránila přivolaná hlídka strážníků, která dvojici zadržela a předala policistům, kteří dorazili po přijatém oznámení vzápětí,“ popsala mluvčí průběh loupeže.

Obviněnými jsou 21letý muž z Děčínska a 41letý muž z Teplicka. Oběma hrozí vzhledem k výši škody až dvanáct let vězení. Na loupež se podle policie velmi dobře připravili.

„Podle dosud zjištěných informací se měli schovat v prostorách prodejny ještě v době, kdy byla otevřena, a z úkrytu vyšli až poté, když odešel poslední zákazník,“ dodala Štětínská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám