Hlavní obsah

Lupiči obrali zlatníka o cennosti za čtyři milióny, ten vypsal stotisícovou odměnu

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Lupiči vybavení pouty a vysílačkou se vypravili v pátek 11. ledna do zlatnictví v Praze, kde svázali prodavačku a odcizili zlaté šperky a mince v hodnotě čtyř miliónů korun. Majitel za nalezení zboží vypsal odměnu 100 tisíc korun.

Po přepadení klenotnictví vyhlásil majitel odměnuVideo: Novinky

 
Článek

Maskovaní lupiči si vyhlédli zlatnictví v ulici Pod Pekárnami v Praze 9, kam kolem 18. hodiny zavítali. Obsluhu zatáhli do kanceláře, kde jí nasadili pouta, a pak už v prodejně nerušeně brali vše, co jim přišlo pod ruku. Lup si schovali do připravených modrých tašek Ikea. Tyto tašky našli policisté druhý den u Veslařského ostrova.

„Přepadená prodavačka naštěstí neutrpěla žádné zranění. Podle její výpovědi odjeli lupiči z místa neznámým vozidlem. U vchodových dveří stála během loupeže neznámá osoba, která hlídala okolí a s lupiči komunikovala nejspíš vysílačkou,“ popsala průběh loupeže v úterý mluvčí policie Jana Rösslerová.

Foto: Policie ČR

Jeden z hledaných lupičů

„Kriminalisté v souvislosti s tímto případem pátrají po třech osobách, které jsou podezřelé ze spáchání trestného činu loupeže a v případě dopadení jim hrozí až dvanáctileté vězení,“ doplnila mluvčí.

Podle ní výlohu zlatnictví také chvíli před přepadením obhlížela neznámá dvojice, která mohla vidět důležité detaily pro vyšetřování. Policie proto pátrá taky po této dvojici.

Foto: Policie ČR

Jeden z hledaných lupičů

Škoda se vyšplhala na čtyři milióny korun, majitel zlatnictví se proto rozhodl vypsat odměnu za nalezení zboží, alespoň v hodnotě dvou miliónů, ve výši 100 tisíc korun.

Oba maskovaní muži jsou ve věku kolem třiceti až čtyřiceti let, vysocí asi 175 centimetrů. Mají střední až sportovní postavu a oblečení byli do tmavého oděvu. Na rukou měli rukavice a na hlavách kapuci, šátek a kuklu. Nehovořili česky. Informace o pachatelích a svědcích přijme od občanů linka 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám