Hlavní obsah

Lupiči loupili v bance se samopaly

Právo, mhr
LIPNÍK NAD BEČVOU

Ozbrojeni samopaly přepadli v pondělí krátce před polednem dva zatím neznámí lupiči pobočku Komerční banky na náměstí T. G. Masaryka v Lipníku nad Bečvou. Z lupu se však dlouho neradovali, protože jej znehodnotila nástražná bankovka.

Článek

"Pachatelé vešli do pobočky krátce před polednem. Pracovnicím banky oznámili, že se jedná o přepadení. Jeden z nich, který se zdržoval v hale, udeřil zbraní do hlavy jednoho z klientů. Ten naštěstí nebyl zraněn. Druhý vešel do prostoru pokladen, kde odcizil větší množství bankovek. Následně pachatelé odešli se slovy, že v bance ponechali odjištěný granát," řekla Právu v úterý severomoravská policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková.

Mezi uloupenými penězi byla podle ní uložena nástražná látka, která se po několika sekundách aktivovala a znehodnotila peníze. "Pachatel znehodnocené bankovky z pytle vysypal a odhodil na Hvězdní ulici. Tam byly policisty nalezeny," dodala mluvčí.

Již v sobotu se zatím neznámý pachatel pokusil časně ráno na náměstí T. G. Masaryka v Lipníku nad Bečvou vyloupit bankomat. Peníze se mu odcizit nepodařilo, poničil však bankomat i budovu obchodu, ve kterém byl umístěn. Na bankomatu vznikla škoda za 100 tisíc korun a v budově popraskalo zdivo všech místností.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám