Hlavní obsah

Lupiče, kteří stříleli na Zličíně, policie hledá pro pokus o vraždu

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policisté zvýšili právní kvalifikaci pachatelů pondělního přepadení bezpečnostního vozu v Praze - Zličíně. Případ nyní vyšetřují jako pokus o vraždu. Hledají také případné svědky, kteří mohli vidět posádku bílého BMW na parkovišti.

Foto: Policie ČR

Lupiči na útěku

Článek

„Hledáme čtyři pachatele, kteří byli v době přepadení maskováni, proto neznáme jejich popis. Kriminalisté případ nyní vyšetřují jako pokus o vraždu, pachatelům hrozí až 18 let za mřížemi,“ řekla Novinkám mluvčí policie Eva Kropáčová.

Podle policie se lupiči museli pohybovat před obchodním domem Ikea již od sedmé hodiny ranní. Policisté přijmou jakékoliv svědectví o jejich pohybu na lince 158.

Lupiči přepadli vůz s penězi na ZličíněVideo: Jiří Forman, Novinky

Pachatelé si vyhlédli pracovníka ostrahy, který odnášel tržbu z obchodního domu. Ten si jich ale stačil všimnout a utekl do auta. Lupiči po vozidle vystřelili za samopalu a odjeli v bílém BMW combi po dálnici.

Řidič bezpečnostní agentury s prostříleným autem odjel na dálnici D5, kde zastavil a přivolal policii. Nikdo nebyl zraněn, peníze se pachatelům vzít nepodařilo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám