Hlavní obsah

Lupič zrovna tavil ukradené zlato, když si pro něj přišli policisté

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Krátce po otevření zlatnictví minulý pátek ráno zavítal do prodejny v centru Prahy maskovaný lupič, který zastříkal objektiv kamery, svázal prodavačku a odcizil zlato za osm miliónů korun. Dlouho se z lupu neradoval, za několik hodin jej policisté zadrželi.

BEZ KOMENTÁŘE: Lupič svázal prodavačku a vzal zlato za osm miliónůVideo: Policie ČR

 
Článek

Lupič vešel do prodejny v Novém městě, hbitě přeskočil pult a na prodavačku zamířil slzný sprej se slovy: „To není žádná sranda, pokud budeš rozumná, nic ti neudělám.“ Poté ženu svázal rychloupínacími páskami.

„Následně zastříkal sprejem objektiv bezpečnostní kamery a začal prohledávat obchod. Z provozovny následně odnesl 12 kilogramů zlata v hodnotě téměř osm miliónů korun,“ informoval pražský mluvčí policie Jan Daněk.

Foto: Policie ČR

Zlato schované v kyblíku se zrním

Muž se z velkého množství zlata neradoval dlouho, policisté ho po pěti hodinách od přepadení dopadli v Mostě. Osmačtyřicetiletý lupič mezitím stihl přetavit polovinu zlata na cihly a chystal se je zpeněžit. Při domovní prohlídce nalezli policisté zbytek zlata, které bylo ukryté v nádobě s obilným zrním, dále plynovou zbraň a slzný sprej.

Foto: Policie ČR

Nádoby na výrobu zlatých cihel

„Za trestný čin loupeže s takto vysokou škodou hrozí pachateli v případě odsouzení trest odnětí svobody až na patnáct let. Muž je vyšetřován na svobodě,“ doplnil mluvčí Daněk.

Foto: Policie ČR

Zlaté cihly zajištěné u lupiče

Reklama

Výběr článků

Načítám