Hlavní obsah

Lupič v pražské bance rozbil kameru klíčem, pokladní pak vyhrožoval pistolí

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha
Aktualizováno

S čepicí a slunečními brýlemi, vyzbrojen pistolí a montážním klíčem si v pátek přišel pro peníze do banky v Praze 4 neznámý muž. Po vstupu do banky rozbil kameru a úřednici pohrozil, že použije zbraň, pokud mu nevydá peníze. Lupič peníze dostal a utekl.

Pachatel přepadl bankuVideo: Jiří Forman, Novinky/Policie ČR

 
Článek

Zatím neznámý pachatel si vybral peněžní ústav v ulici Libušská. Po příchodu vytáhl z batohu montážní klíč a rozbil bezpečnostní kameru, aby zabránil policii v jeho identifikaci. Nepomyslel však na to, že v bance je kamer víc, a kriminalisté proto znají jeho podobu.

Foto: Policie ČR

Lupič se chystá rozbít bezpečnostní kameru

Muž poté obrátil svou pozornost na pokladní. „Pod pohrůžkou násilí si vyžádal vydání finanční hotovosti. Pokladní mu pak ze strachu o svůj život peníze předala,“ informovala mluvčí policie Eva Kropáčová.

Jednalo se o muže ve věku přibližně 35 let, 170 cm vysoké sportovní postavy. Na sobě měl zelenou bundu, tmavé kalhoty, tmavé boty a po celou dobu se maskoval černou čepicí a šálou.

Informace o totožnosti pachatele nebo jeho pobytu přijme linka 158. Za trestný čin loupeže mu hrozí až deset let vězení.

Foto: Policie ČR

Lupič vyhrožoval střelnou zbraní

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám