Hlavní obsah

Lupič v pečlivém přestrojení za turistu v Praze napadl recepční, hledá ho policie

– Praha

Dvoudenní přípravu potřeboval lupič před přepadením hotelové recepční v Praze. Slídil v okolí v přestrojení za turistu a plánoval akci. Když přišlo na věc, recepční chytil pod krkem a požadoval peníze. Žena ale začala křičet a muž utekl bez peněz.

BEZ KOMENTÁŘE: Lupič přepadení pečlivě plánovalVideo: Policie ČR

 
Článek

S kufrem v převlečení za turistu šmejdil v okolí hotelu v pražské Seminářské ulici 8. sprna zatím neznámý lupič, který je nyní v hledáčku kriminalistů. Muž předstíral, že hledá vhodné ubytování a přitom si připravoval únikovou trasu. Nakoukl i do recepce inkriminovaného hotelu.

„V samotný den loupeže si pachatel opět přivstal a už hodinu před přepadením se brouzdal okolními uličkami, načež chvíli před sedmou hodinou vyrazil do akce,“ vylíčil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Foto: Policie ČR

Lupič na záběrech bezpečnostní kamery

Pachatel si to nasměroval přímo k recepční, která právě nesla pokladnu s několika desítkami tisíc korun. „Chytil ji do takzvané kravaty sápaje se zároveň po zmiňované pokladně. Zaměstnankyně okamžitě pochopila, oč jde, a začala značně hlasitě křičet o pomoc. Toho se lapka zalekl a z místa loupeže utekl,“ doplnil mluvčí Hulan.

Kriminalisté zveřejnili podobu neúspěšného lupiče a prosí veřejnost, aby informace o jeho totožnosti volala na linku 158. Podle mluvčího může jít o nebezpečného pachatele, který sice zřejmě loupil poprvé, ale zato dost agresivním způsobem. Varuje proto, aby občané muže sami nezadržovali. Za loupež muži hrozí až desetileté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám