Hlavní obsah

Lupič v Liberci přepadl prodejnu potravin v hygienické roušce

Právo, Michael Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Policisté v Liberci pátrají po neznámém lupiči, který přepadl prodejnu potravin v Liberci. S hygienickou rouškou na obličeji a s nožem v ruce si na obsluze vynutil vydání peněz.

Foto: PČR Liberec

Muže s rouškou zachytila kamera prodejny

Článek

Muž do prodejny vstoupil 10. února před 19. hodinou, těsně před zavírací dobou. „Ryzí češtinou přikázal obsluze vydat mu všechny peníze s pohrůžkou fyzické likvidace. Svou direktivní žádost obsluze umocnil namířeným dlouhým kuchyňským nožem,“ popsal v pátek mluvčí policie Vojtěch Robovský s tím, že obsluha prodejny pod pohrůžkou násilí a v obavě o svůj život muži hotovost vydala.

Násilník pak prodejnu rychle opustil. Podle policistů byl pachatelem muž ve věku okolo pětadvaceti let, 170 až 175 centimetrů vysoký, který byl oblečený do světle hnědé či pískově žluté zimní bundy s kapucí.

Pašeráci zkusili z Ukrajiny do Rumunska provézt pytle s rouškami

Koronavirus

„Muž měl na obličeji bílou lékařskou roušku. Na hlavě pak tmavého kulicha a přes něho přetaženou kapuci bundy. Muž byl dále oblečený do černých tepláků s bílým pruhem na boku a obut do černé sportovní obuvi nad kotníky,“ doplnil Robovský.

Policie zveřejnila snímky z prodejny s výzvou pro veřejnost, zda někdo muže na fotografiích nepozná. Policie případ vyšetřuje jako loupež, za níž pachateli hrozí trest od dvou do deseti let.

Reklama

Výběr článků

Načítám