Hlavní obsah

Lupič spoutal pracovnice firmy na Šluknovsku a odnesl si milióny

– Šluknov
Právo, ape

Policisté pátrají po muži, který na konci října násilně přepadl v Rožanech na Šluknovsku zaměstnance firmy Travel Free. Dosud neznámý pachatel vnikl do budovy společnosti s vynucenou pomocí přítomných pracovnic, kterým hrozil použitím střelné zbraně.

Článek

„Z obavy o svůj život, muže vpustily do objektu, kde je spoutal a donutil je k vydání velké finanční hotovosti v řádech miliónů korun, které byly uloženy v trezoru. Část hotovosti si odnesl v eurech, část v českých korunách,“ uvedla děčínská policejní mluvčí Petra Trypesová.

Pachatelem byl muž štíhlé postavy, vysoký 165 až 175 centimetrů, ozbrojený krátkou střelnou zbraní. Na sobě měl černošedé maskáče, černou mikinu bez potisku s kapucí, kterou měl přetaženou přes hlavu.

Obličej mu zakrývala černá kukla. Jeho oblečení bylo cítit naftou. Podle vyjádření svědků události trpěl vadou řeči, takzvanou patlavostí, kdy ve výslovnosti hlásku „r“ nahrazoval měkkým „l“ nebo jí úplně vynechával.

Ústečtí kriminalisté žádají o pomoc širokou veřejnost. Jakoukoliv informaci, která by mohla pomoci k odhalení pachatele a jeho dopadení, přivítají policisté na lince 158 nebo na telefonním čísle 974 421 101.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám