Hlavní obsah

Lupič sledoval seniora po cestě z restaurace. V bytě ho pak napadl a oloupil

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strakonice

Devadesátiletého muže přepadl ve čtvrtek ve Strakonicích dosud neznámý lupič. Vnikl k seniorovi do bytu, povalil ho na zem a ukradl mu peníze. Právo o případu informovala mluvčí strakonické policie Jaromíra Nováková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Senior zaplatil po dvacáté hodině v jedné z místních restaurací a odešel domů. Po několika minutách u venkovních vchodových dveří domu zazvonil kdosi na zvonek,“ popsala Nováková.

Senior nejprve otevřel vchodové dveře domovním zvonkem, za dveřmi bytu pak našel člověka, s ním před tím mluvil v restauraci.

„Ten po něm požadoval půjčit peníze. I přes výslovný nesouhlas seniora mu vnikl do bytu a požadoval vydání finanční hotovosti. Když senior odmítal peníze vydat, srazil ho na zem a vyhrožoval mu zabitím,“ vylíčila útok Nováková.

Hrozil mu nůžkami

Vystrašený muž lupiči vydal 1400 korun, to ale útočníkovi nestačilo.

„V bytě vzal položené nůžky, se kterými začal muži vyhrožovat, že jej zabije, když mu nedá další peníze. Pod pohrůžkou zabití mu pán nakonec vydal další finanční hotovost,“ uvedla Nováková s tím, že ani to lupiči nestačilo a při odchodu ještě sebral mobilní telefon. „Ke zranění seniora naštěstí nedošlo,“ doplnila Nováková.

Policisté žádají při pátrání o pomoc veřejnost. Lupič je vysoký 170 centimetrů, střední postavy, ve věku kolem čtyřiceti let. Má oválný obličej a prošedivělé vlasy s výraznými kouty. Informace k přepadení může každý volat na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám