Hlavní obsah

Lupič se vrátil na místo činu v převlečení za ženu

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NOVÝ JIČÍN

Lupič, který v úterý v noci přepadl jeden z barů v Bílovci na Novojičínsku, se po půl hodině na místo činu vrátil v přestrojení za ženu, aby tam zakryl stopy. Informoval o tom mluvčí novojičínské policie Zbyněk Tomšík.

Článek

Pachatelem podle něj je místní travestita, který chodí běžně v dámských šatech. Do baru přišel dvě hodiny po půlnoci v mužském oblečení a s bílou kuklou na hlavě.

"V ruce držel nůž. Přistoupil k barmanovi, který ležel na lavici a odpočíval, a chtěl se zmocnit peněz. Barman ale pachatele z pozice vleže kopl do hrudníku a lupič utekl. Na místě ale zanechal kuchyňský nůž," uvedl mluvčí novojičínské policie Zbyněk Tomšík.

Barman mezitím informoval policii, která byla na místě během několika minut. "Pachatel se vrátil na místo činu v dámském oblečení. Při prováděném šetření policistů nenápadně sebral ze země nůž a uschoval ho do polstrování lavice," řekl Tomšík s tím, že policisté si zmizení nože všimli až poté, co travestita odešel. Vysvětlil, že protože nedošlo k ublížení na zdraví ani k žádné škodě, v provozovně i po přepadení probíhal volný pohyb lidí.

Pro travestitu, podezřelého z loupeže, si policisté přišli v dopoledních hodinách. "Pod tíhou důkazů se k činu doznal. V případě odsouzení mu hrozí až deset let vězení," dodal Tomšík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám