Hlavní obsah

Lupič se v Příbrami zranil při vykopnutí výlohy, zavolal si záchranku

Příbram

Kuriózní případ vloupání vyšetřuje příbramská policie. Pachatel, který se chtěl vloupat do zlatnictví, si při vykopávání výlohy vážně zranil nohu a přivolal si záchrannou službu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Muž tvrdil, že byl napaden, proto byli k případu přivoláni také policisté. Těm se po ošetření přiznal k trestnému činu, řekla mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

Událost se stala ve středu ráno v ulici Budovatelů. Pachatel si při vykopávání skleněné výlohy značně poranil nohu. Přes mříže stihl sebrat plata se šperky za 30 tisíc korun a dal se na útěk. Pronásledoval ho však jeden ze svědků, proto se většiny šperků cestou zbavil.

Nakonec se mu podařilo utéct a přivolal si záchranáře, kterým tvrdil, že byl napaden. Na místo tak musela dorazit i policie. Po ošetření muž skončil na služebně, kde se ke všemu přiznal. Ještě týž den byl obviněn z krádeže a poškození cizí věci.

Zadržený si podle Schindlové sám zkomplikoval situaci. „Kdyby si vymyslel něco jiného než napadení, policie by k případu nemusela vyjíždět," podotkla mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám