Hlavní obsah

Lupič pronásledoval Prahou slabozrakého, v tramvaji mu sebral brýle a zničil je

Praha

Slabozrakého muže se pokusil oloupit zatím neznámý pachatel minulý týden v Praze. Když muž ubránil svůj mobilní telefon, lupič ho pronásledoval a rozbil mu brýle a poté utekl. Policie ve čtvrtek požádala veřejnost o pomoc s pátráním.

Slabozraký si ubránil mobil, brýle už neVideo: Policie ČR

 
Článek

„Poškozený seděl u metra Kobylisy na lavičce a v ruce měl telefon, když k němu přistoupil podezřelý, vytrhl mu ho z ruky a začal z místa odcházet. Poškozený ho doběhl, začal se s ním o telefon přetahovat a získal ho zpátky,“ informoval mluvčí policie Jan Daněk.

Jenže poté vytáhl lupič nůž a domáhal se vrácení telefonu zpět. Muž na nic nečekal a začal utíkat. Vběhl do tramvaje a ujel pryč v domnění, že se násilníka zbavil. Ten ho však dostihl v tramvaji na zastávce Ke Stírce.

Foto: Policie ČR

Hledaná dvojice

„Tam došlo k dalšímu útoku na poškozeného, kterému strhnul brýle a rozlámal mu je. Pak z místa definitivně odešel,“ konstatoval Daněk.

Jak ukázaly kamerové záznamy, lupič byl ve společnosti ženy. Po činu si odešel koupit pití do večerky, kde jej rovněž natočila kamera. „Jestliže podezřelého nebo ženu, která byla s ním, někdo poznává, ať se ozve na linku 158,“ sdělil mluvčí.

Škoda byla vyčíslena na osm tisíc korun. Za loupež a poškození cizí věci mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám