Hlavní obsah

Lupič při výuce ukradl výplaty zaměstnanců univerzity

– PRAHA

Na akademické půdě českých univerzit se v pondělí staly hned dva zločiny. Po napadení profesora studentem v Hradci Králové přepadli neznámí pachatelé pokladní a strážce s výplatami na chodbě budovy Vysoké školy chemicko-technologické v Praze 6. Podle našich zpráv utekli s kufříkem, ve kterém bylo asi milión korun.

Foto: Město Bohumín
Článek

"Při loupežném přepadení, které se odehrálo kolem půl desáté v Technické ulici, byl odcizen kufr s výplatami. Dva lidé byli při loupeži lehce zraněni a skončili v nemocnici," potvrdila Novinkám mluvčí pražské policie Daniela Razímová. Další okolnosti však s ohledem na probíhající vyšetřování nechtěla sdělit.

Podle tajemnice rektora Ivany Cerhové pokladní přivezla peníze z banky krátce před přepadením. "Když se s bezpečnostním technikem vracela do budovy, ve druhém patře je napadli dva nebo tři muži částečně maskovaní čepicemi a po krátké rvačce ukradli kufřík s penězi," pokračovala tajemnice s tím, že lupiči srazili muže na zem a udeřili ho pistolí do hlavy. Pokladní uštědřili ránu pěstí a na zemi do ní několikrát kopli.

Loupež přerušila výuku

Padesátiletou ženu i o šest let stašího strážce záchranáři ošetřili a převezli na chirurgické oddělení do nemocnice Pod Petřínem. "Muž má lehký úraz hlavy a pokladní poraněnou nohu," uvedl mluvčí pražské záchranky Marek Uhlíř.

Nepřímými svědky loupeže se stali studenti v blízké laboratoři, kde právě probíhala ranní výuka. "Zaslechli jsme povyk na chodbě. Když jsme vyběhli ven, na zemi ležela okradená pokladní. Byla v šoku a měla několik povrchových zranění," popsal jeden z nich.

Pachatelům se podařilo utéct i s penězi. Policie po nich pátrá.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám