Hlavní obsah

Lupič přezdívaný Knírač zhubl, podle policie onemocněl

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Již rok řádí v českých bankách lupič přezdívaný Knírač. Podle policie během dvou měsíců výrazně zhubl, což může být následek nemoci nebo užívání drog. Lupič přepadl již nejméně deset bank, přišel si na milión, a půl miliónu korun vypsala jedna z bank jako odměnu za pomoc při dopadení.

Lupič Knírač výrazně zhubl a stále unikáVideo: Policie ČR

 
Článek

Knírač začal přepadávat banky v listopadu loňského roku v Praze 10, pak pokračoval bankami v různých částech Prahy, a poté se přesunul i do jiných měst. Loupil v Plzni, Hradci Králové a Pardubicích, kde se naposledy ukázal na konci července.

„Detektivy na kamerových záznamech zaujala podoba pachatele. Ten totiž od dubna výrazně ztratil na váze a podle kriminalistů se při červnové loupeži v Praze 10 jevil jako nemocný nebo se mohl během takto krátké doby stát uživatelem drog,“ konstatovala mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Foto: Policie ČR

Lupič při přepadení v červnu tohoto roku

Lupič je nebezpečný, bankovní úřednice při každém přepadení ohrožuje střelnou zbraní a maskuje se kšiltovkou. Z bank si zatím odnesl asi milión korun. Podle kriminalistů má úzký vztah k městům, kde banky přepadl.

„Detektivové prověřují veškeré informace, obrátili se už několikrát na různé instituce, orgány a zařízení, dále na zdravotní ústavy a specializovaná pracoviště, nicméně hledaného lupiče se jim stále nedaří vypátrat,“ dodala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Lupič při přepadení v červnu tohoto roku

Jedna z přepadených bank vypsala už v lednu půlmiliónovou odměnu za informace vedoucí k dopadení lupiče. Informace k totožnosti podezřelého muže přijme linka 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám