Hlavní obsah

Lupič přepadl pohřební ústav v Trutnově

Novinky, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TRUTNOV

Šok zažila v úterý okolo druhé hodiny odpoledne pracovnice pohřební služby v samém centru Trutnova. Kancelář, která obvykle poskytuje služby často spojené s útěchou pozůstalým, přepadl dosud neznámý lupič. "Dotyčné starší dámě vrazil facku až sebou sekla o zem a zmizel se zhruba sedmi tisíci korunami," sdělil policejní zdroj.

Foto: Michaela Poláková
Článek

Krádež se odehrála na jedné z nejfrekventovanějších ulic bývalého okresního města, kudy denně projdou stovky lidí. Muž, podle svědků asi padesátiletý, vstoupil do pohřební služby pod záminkou dohodnuté výměny eur za české koruny. Ženě za pietně upraveným stolem tvrdil, že směnu má dohodnutou s majitelem pohřebního ústavu, ať mu vydá požadované peníze.

"Bylo jí to divné, a raději mi volala na mobil. Ten jí dotyčný vytrhl z ruky, tykal mi, zamumlal nějaké jméno, a zavěsil," popsal situaci bezprostředně před přepadením majitel Jaroslav Mleziva, netušíc, kdo mu telefonoval.

Zloděje si nikdo nevšiml

Muž, jehož tvář nezakrývala žádná maska, nakonec odešel s nepořízenou. Záhy se však vrátil, zrovna v okamžiku, kdy pracovnice dávala dohromady peníze na platbu složenek. Okamžitě se chopil příležitosti, ženu srazil na zem, sáhl po penězích, z nichž dva tisíce patřily přepadené nešťastnici, a utekl.

"Zmizelo celkem sedm tisíc korun. Peníze vem čert. Paní má nemocné klouby. Stačilo málo a byla doživotním mrzákem," potvrdil Mleziva.

Zloděje si bohužel nestačil všimnout téměř nikdo z personálu okolních obchodů. "Přiběhla celá šokovaná, že ji přepadli. Pachatel však už byl dávno pryč," popisuje dramatické okamžiky jedna z prodavaček ze sousedství.

"Nevím, co říci. K těmhle věcem mívají lidé obvykle přirozenou úctu. Sice kradou kytky na hřbitově, ale vždy když jsem někde nechal pohřební auto, nikdo se ho ani nedotkl. A teď tohle," kroutí hlavou Mleziva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám