Hlavní obsah

Lup vezl recidivista v Hodoníně ukradeným autem

Právo, miv
Hodonín

Kořist, které se v noci na úterý zmocnil ve firmě v Hodoníně, vnukla 53letému muži nápad neodnášet ji pěšky, ale odvézt ji firemním autem, jehož klíče rovněž objevil. Neodjel ale daleko. Brzy přilákal pozornost policie.

Foto: Policie ČR

Auto, kterého se recidivista zmocnil při vloupání do prodejny.

Článek

„Hlídka si všimla v ulicích Hodonína kličkujícího vozidla. Policisté se za ním vydali a po krátké době vozidlo předjeli a zastavili. Na sedadle řidiče ve Škodě Pickup seděl třiapadesátiletý jim dobře známý recidivista, který již byl několikrát souzen za majetkovou trestnou činnost. Dost dobře nedokázal vysvětlit, proč od daného vozidla nemá doklady a proč je z něj cítit alkohol,“ uvedl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Typický odér vzápětí vysvětlila zkouška na alkohol, v dechu měl řidič 1,1 promile. Ve voze muž vezl krabici s novými vodovodními bateriemi. Hlídce přiznal, že je ukradl při vloupání do nedaleké prodejny. Tam objevil i klíče od auta, které ukradl a v němž jej chytila hlídka.

Foto: Policie ČR

Auto a kořist, které se recidivista zmocnil při vloupání do prodejny.

Když policisté posčítali výsledek jeho noční výpravy, dostali se k jednání v rozporu se třemi paragrafy. Muže čeká obvinění z trestných činů krádeže a ohrožení pod vlivem návykové látky. A protože řídil, i když měl vyslovený zákaz řízení, také za maření výkonu úředního rozhodnutí.

K „dobru“ mu soud nejspíše přičte i to, že byl předčasně podmínečně propuštěn z výkonu trestu a zkušební doba mu měla vypršet až v září. Teď mu hrozí další odsouzení, přičemž soudce může sáhnout až po tříletém trestu odnětí svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám