Hlavní obsah

Lovci drahokamů rozkopali les na Prachaticku

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lhenice

Trojici mužů, kteří měli nelegálně vykopávat ze země drahé kameny vltavíny, pronásledovali policisté na jihu Čech. Hlídka na podezřelé narazila v lese, ti se dali hned na útěk. Na výzvy k zastavení nereagovali a policisté na ně poslali psa. Ten jednoho z prchajících zpacifikoval, dva zbylí útěk vzdali.

Foto: Policie ČR

Policie zadržela kopáče vltavínů

Článek

Policisté narazili na nelegální kopáče drahokamů minulý týden v pátek před půlnocí v lese u obce Lhenice na Prachaticku. O případu v pondělí informovala mluvčí policie Martina Joklová. Na místě podle ní zasahovala dvoučlenná hlídka psovodů.

Trojice se tam podle mluvčí snažila s pomocí cepínů a lopat rozkopat půdu, přičemž hledali vltavíny.

Hledači vltavínů v jižních Čechách hloubí několikametrové jámy a ničí lesy

Domácí

„Poté, co byli ze své činnosti vyrušeni policejní hlídkou, dali se na útěk. Vzhledem k tomu, že na opakované výzvy k zastavení nereagovali, použil psovod donucovací prostředek, a to svého německého ovčáka, který během chvilky jednoho z pachatelů zpacifikoval. Dalším dvěma pachatelům se již utíkat nechtělo,” popsala zásah mluvčí.

Foto: Policie ČR

Podezřelá trojice podle policie vykopávala ze země vltavíny pomocí cepínů

Při prověřování se vzápětí ukázalo, že dva ze zadržených měli již v minulosti problémy s paragrafy - inspekce životního prostředí jim uložila zákaz rozkopávání země.

Kopání vltavínů se mu vymstilo. Zemřel ve 2,5 metru hluboké jámě

Krimi

„Proto jim budou v nejbližších dnech policisté sdělovat podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Třetího z pachatelů bude řešit ve správním řízení přestupková komise,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

V Brazílii našli obří smaragd

V dole na severu Brazílie objevili obří smaragd. Na výšku měří 1,3 metru a váží úctyhodných 360 kilogramů. Drahokam už našel kupce, ten však odmítl prozradit,...

V centru Plzně ležel živý otřesený drahokam

O ledňáčkovi se často vypráví, ale málokdo ho viděl. V týdnu ale tenhle „létající drahokam“, jak mu přezdívají ornitologové, ležel na ulici přímo v centru...

Výběr článků

Načítám