Hlavní obsah

Loupili v barech a přitom i stříleli. Zadržela je zásahová jednotka

Novinky, kčt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbramsko

Policie zadržela tři lidi ve věku od 21 do 39 let, které podezírá z ozbrojených loupeží, jež se odehrály na třech místech na pomezí Středočeského a Plzeňského kraje. Při nich pachatelé ukradli několik desítek tisíc korun. Skupinu policisté zadrželi na konci minulého týdne, v úterý o tom informovala příbramská policejní mluvčí. Členům gangu hrozí tresty od dvou do 10 let vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Lupič střílel při přepadení v PříbramiVideo: Policie ČR

 
Článek

Na začátku února přepadli dva maskovaní a ozbrojení muži restauraci v jedné obci poblíž Dobříše. Odnesli si odtamtud tržbu ve výši 17 tisíc korun.

O deset dnů později loupil jeden ze zmiňovaných mužů společně s další pachatelkou v herně v Milevsku, kde při činu vystřelili do zdi z dlouhé zbraně. Odtud ukradli podobnou částku jako minule.

Foto: Policie ČR

Hotovost, kterou ukradli lupiči na Příbramsku.

V úterý 21. února loupil sám nejstarší ze zadržených, devětatřicetiletý muž, který vnikl do baru v Příbrami s kuklou na hlavě a dlouhou zbraní v ruce.

Foto: Policie ČR

Injekční stříkačky, které nalezla příbramská policie.

Při přepadení, jehož svědkem bylo několik hostů, vystřelil do stropu a obsluhu nutil, aby mu vydala peníze a vložila je do igelitové tašky.

„V tomto případě šlo již o několik desítek tisíc korun. Při domovní prohlídce u něj byly nalezeny zbraně, náboje a bankovky,“ uvedla mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

Foto: Policie ČR

Předměty nalezené při domovní prohlídce

Trojici zadrželi na konci minulého týdne příbramští policisté spolupracující s kriminalisty z Písku a zásahovou jednotkou. Členy skupiny obvinili ze zločinu loupeže spáchaného ve spolupachatelství.

„Nejstarší muž, který na soud nyní čeká ve vazbě, je navíc obviněn z přečinu nedovolené ozbrojování. Za uvedené činy stanovuje trestní zákoník dva až deset let pobytu ve vězení,” dodala Schindlová.

Foto: Policie ČR

Jeden z pachatelů při ozbrojené loupeži

Reklama

Výběr článků

Načítám