Hlavní obsah

Lobbista Janoušek požádal o další přerušení trestu

Brno

Lobbista Roman Janoušek požádal u Krajského soudu v Brně o další přerušení trestu ze zdravotních důvodů. Janoušek si má odpykávat 4,5 roku za to, že srazil svým vozem ženu a od nehody ujel, výkon trestu mu byl přerušen opakovaně. Ve vězení dosud strávil zhruba rok a čtvrt. O vývoji v případu ve čtvrtek informovala Česká televize.

Foto: Profimedia.cz

Roman Janoušek u Městského soudu v Praze (na snímku z 16. července 2013)

Článek

Janoušek má výkon trestu dosud přerušený do konce dubna. Soud žádný návrh z jeho strany zatím neeviduje.

„Pokud byl návrh odeslán v průběhu dnešního dne, doručení budeme schopni potvrdit následující pracovní den, tedy v úterý," řekla mluvčí soudu Klára Belkovová.

Benešová se zabývá Janouškovým pobytem na horách v Rakousku

Krimi

Opilý lobbista v roce 2012 v Praze úmyslně srazil autem ženu, vážně ji při tom zranil. Byl odsouzen za ublížení na zdraví a řízení pod vlivem návykové látky. Trest nastoupil v listopadu 2014 a ve vězení byl do března 2016.

Trest mu byl opakovaně přerušen ze zdravotních důvodů, naposledy loni na jaře o rok. Podle lékařských posudků Janoušek trpí nevyléčitelnou nemocí a při chůzi se musí opírat o francouzskou hůl.

Po operaci mozku má podle lékařů v hlavě implantát, který by se pohybem mohl uvolnit, a Janouška tak zabít.

Janoušek na kole i na koupališti. Soud nechal lobbistu sledovat

Krimi

Seznam Zprávy ale získaly fotografie z přelomu let 2019 a 2020, kdy se Janoušek bez hole pohybuje na zasněžených svazích rakouských Alp.

Reklama

Související články

Zastavení stíhání Grygárka definitivně platí

Zastavení stíhání Libora Grygárka, bývalého náměstka pražského vrchního státního zástupce, je pravomocné. Rozhodnutí potvrdil po čtvrtečním neveřejném zasedání...

Výběr článků

Načítám