Hlavní obsah

Limberského auto figurovalo v nahrané nehodě

Právo, Patrik Biskup

Jako fingovanou dopravní nehodu vyšetřují kriminalisté nahlášenou srážku dvou osobních automobilů, ke které mělo dojít loni v březnu na Domažlicku. Podle informací Práva je jedním z vozidel luxusní bentley fotbalisty plzeňské Viktorky Davida Limberského.

Foto: Právo

Havarované bentley Davida Limberského po nehodě.

Článek

Za volantem měl tehdy sedět 45letý cizinec. Ten policistům tvrdil, že do něj v zúženém podjezdu pod železniční tratí narazila řidička ve starším mercedesu, což 43letá žena potvrdila s tím, že protijedoucímu vozidlu nedala přednost.

Oba následně popsali nehodový děj u pojišťovny údajného viníka, která ale kvůli pochybnostem uplatněný nárok na údajně způsobenou škodu ve výši 813 tisíc korun doposud nevyplatila.

Státní zastupitelství Právu potvrdilo, že policisté nyní zahájili trestní stíhání obou řidičů pro pojistný podvod. „K nehodě došlo před druhou hodinou v noci mezi obcemi Hluboká a Loučim. Řidička mercedesu při vjezdu pod viadukt nerespektovala dopravní značku o přednosti protijedoucích vozidel a levou stranou narazila do levé strany vozu Bentley, který byl po střetu odražen do zdi železničního mostu,“ popsala tehdy karambol domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Působilo to věrohodně

Dodala, že škodu na vozidle Bentley policisté odhadli na 700 tisíc korun a na mercedesu na 20 tisíc korun. V průběhu vyšetřování ale detektivové zjistili, že poškození obou vozidel neodpovídá jejich vzájemnému kontaktu pod viaduktem, který měl být příčinou nehody.

Je to lež, nejsem hazardní hráč, řekl u soudu fotbalista Limberský

Krimi

„Obě vozidla byla na komunikaci umístěna do takového postavení, aby nehoda působila věrohodně. Automobil Bentley byl pravou stranou najetý a opřený o zeď mostu,“ uvedl zdroj obeznámený s případem.

Vyšetřování kolem vozu Limberského zřejmě ale nezůstane jen u pojistného podvodu. Jak Právo zjistilo, kriminalisté v současné době prověřují okolnosti, za kterých vozidlo dva měsíce po údajné nehodě změnilo majitele.

V této souvislosti podezřívají úředníka dopravního odboru klatovské radnice, že automobil přeregistroval bez potřebných dokladů na firmu, která se specializuje na prodej havarovaných vozidel. „Provedl úkony v registru silničních vozidel bez splnění zákonných náležitostí a tím postupoval úmyslně v rozporu se zákonem o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích. Vlivem jeho protiprávního jednání došlo ke změně vlastníka a provozovatele vozidla,“ uvedl zdroj obeznámený s případem.

Pochybil i úředník

Žádost o převod podal podle zjištění Práva stejný cizinec, který je vyšetřován kvůli předešlé fingované nehodě. „Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu zneužití pravomoci úřední osoby,“ potvrdil zdroj obeznámený s případem.

Fotbalistu Limberského připravil vykuk o miliony

Krimi

Podle něj zaměstnanec městského úřadu provedl změnu v registru bez plné moci s ověřeným podpisem od původního vlastníka i provozovatele vozidla a novému majiteli vystavil duplikát technického průkazu. Vozidlo přitom stále ještě patří leasingové společnosti sAutoleasing a Limberský je jeho provozovatel.

„S ohledem na probíhající trestní řízení v dané věci nebudeme případ komentovat,“ sdělila na dotaz Práva mluvčí společnosti sAutoleasing Kateřina Halatová.  Reakci Limberského se Právu nepodařilo získat. Nevyjádřil se ani jeho právní zástupce. Právu napsal SMS zprávu, že je na zahraniční dovolené.

Limberský se svým bentley se dostal do pozornosti médií už několikrát v minulosti. V září 2015 s ním naboural v opilosti. Následně fotbalistu podvedl jeho známý, který se měl postarat o opravu vozu. Peníze, které na to od Limberského dostal, ale do servisu nepředal a nechal si je pro sebe.

Před dvěma lety zase neznámý výtržník úmyslně poškrábal zaparkované bentley v centru města.

Reklama

Výběr článků

Načítám