Hlavní obsah

Lidské ostatky z ukradených uren si zloděj schoval doma

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svitavy

Policie zadržela muže, který ze hřbitova na Svitavsku ukradl několik uren s lidskými ostatky. Urny prodal do sběrny, kde za ně dostal 700 korun. Ostatky lidí schoval doma a dobrovolně je policii vydal. V jeho dopadení pomohla policii média a veřejnost.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Podezřelý muž z okolí Litomyšle se kriminalistům ke krádeži uren přiznal. Všechny skončily ve sběrně surovin, kde za ně vyinkasoval více než 700 korun.

„Vlastní schránky se zpopelněnými lidskými ostatky měl uloženy v místě svého bydliště a dobrovolně je vydal policii. Ta je bude moci vrátit zpět na pietní místo, odkud byly ukradeny,“ řekla mluvčí policie Anna Štegnerová.

V úterý policisté muži sdělili podezření z přečinu krádež a hanobení lidských ostatků. „Případ je policií řešen ve zkráceném přípravném řízení, a tudíž bude s největší pravděpodobností za pár dní řešen i u soudu,“ doplnila mluvčí.

Podezřelému, který je vyšetřován na svobodě, hrozí až dvouleté vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Svitavsku ukradli urny i s lidskými ostatky

Šest uren s lidskými ostatky ukradl během minulého týdne neznámý zloděj ze hřbitova v Morašicích na Svitavsku. Motivem k tomuto lidskému hyenismu by mohla být...

Výběr článků

Načítám