Hlavní obsah

Lidé pátrají u Prahy po hadovi, který měl uštknout osmileté dítě

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Středočeští záchranáři zasahovali ve čtvrtek odpoledne v Jenštejně u Prahy, kde na zahradě u domu uštkl dítě neznámý had. Podle odborníků se má jednat o zhruba dvoumetrového chřestýše, pátrají po něm lidé, kteří mají s chovem jedovatých hadů zkušenosti. Zatím není jasné, zda se někde v okolí opravdu nachází. Pátrání pokračuje i v sobotu ráno.

BEZ KOMENTÁŘE: Pátrání po hadoviVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

“Po 17. hodině jsme vyjížděli do Jenštejna, kde mělo být na zahradě dítě kousnuto nebo uštknuto neznámým zvířetem. Podle prvotních informací mělo jít o hadí uštknutí. Po ošetření jsme dítě převezli do motolské nemocnice,” řekla Novinkám mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Případem už se zabývá policie. Po neznámém hadovi pátrají lidé, dobrovolní hasiči i místní chovatelé. Ti obešli domy, aby si lidé zavřeli okna i dveře a na zahrady nepouštěli psy. Nikdo v okolí podle místních chovatelů takového hada oficiálně nechová.

“Podle informací z nemocnice se jednalo o uštknutí chřestýšem. Podle odbornice, která viděla velikost toho uštknutí, by se mohlo jednat o dospělého jedince o délce zhruba dva metry a váze až osm kilogramů,” řekl na místě Novinkám odborník, který se chce pokusit hada najít a odchytit. Že jde o chřestýše, bylo údajně zjištěno z rozboru krve kousnuté dívky. Had ji podle informací Novinek kousnul přes botu.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Po hadovi pátrají v zástavbě v Jenštejně

Chřestýš je podle chovatele schopný hibernovat i při teplotě mínus 10 stupňů. Proto je možné, že je i přes chladné počasí stále naživu.

Osmiletá dívka je podle informací z místa mimo ohrožení života a je v nemocnici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám