Hlavní obsah

Lékař spěchal na pomoc ženě s infarktem. Uvízl v koloně bez záchranářské uličky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jak se nemá tvořit záchranářská ulička, ukázali středočeští záchranáři. Auto s lékařem uvízlo v koloně, když minulé úterý spěchalo na pomoc ženě s podezřením na infarkt. Na místo nedojelo a pomoci museli kolegové.

Lékař kolonou neprojelVideo: Záchranná služba ASČR

 
Článek

„Záchranáři vyráželi k mladší pacientce, která pociťovala bolesti hrudi, kdy se mohlo jednat o infarkt. Operační středisko vyslalo posádku v sanitce z Jesenice a lékaře ze Zbraslavi,“ řekla Novinkám mluvčí Záchranné služby ASČR Petra Homolová.

Jenže auto s lékařem uvízlo na Pražském okruhu v koloně aut, která nevytvořila záchranářskou uličku. K pacientce proto dorazili jen záchranáři v sanitce, kteří se o ni postarali a připravili ji k převozu do nemocnice.

Řidič položil kamion na Pražském okruhu na bok

Krimi

Záchranář s lékařem, kteří uvízli v koloně, zaznamenali celou situaci na palubní kameru, kde lze vidět auta stojící téměř napříč jízdními pruhy. Podle mluvčí záchranářům trvalo delší dobu, než se jim z místa podařilo dostat. Kolona se na Pražském okruhu vytvořila kvůli nehodě kamionu, jenž se převrátil na bok.

„Videozáznam v nejbližší době předáme policii,“ zdůraznila Homolová.

Vytváření uličky pro vozidla IZS.Video: BESIP

Za porušení paragrafů týkajících se záchranných uliček hrozí ve správním řízení až 2500 korun, hotově na místě 2000 korun. Pakliže by řidiči na dálnici auta obrátili a v protisměru dálnici opustili, hrozí jim pokuta až 10 tisíc korun, zákaz řízení a sedm bodů. Jejich jednání lze však kvalifikovat jako trestný čin obecného ohrožení.

Foto: Záchranná služba ASČR

Auta blokují záchranářskou uličku.

Reklama

Výběr článků

Načítám