Hlavní obsah

Kvůli soše si došel na starostu s nožem a pistolí

Novinky, Tomáš Urban
MLADÁ BOLESLAV

Šestašedesátiletý muž si přišel v pátek odpoledne na Obecní úřad Klášter Hradiště nad Jizerou na Mladoboleslavsku stěžovat vybaven nožem a plynovou pistolí. Starostovi vyhrožoval, že ho zabije, protože před jeho dům má být umístěna socha, která mu bude kazit výhled.

Článek

Muž byl podnapilý a kromě starosty ohrožoval i jeho spolupracovníky. Na místo přijeli policisté, ale uniforma v násilníkovi nevzbudila respekt, spíše naopak. Policisté museli čelit útoku nožem. Kromě trestného činu násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci ho tak policejní rada obvinil i z pokusu o útok na veřejného činitele. Při útoku nebyl nikdo zraněn.

Podle našich informací se muži, který má v obci trvalé bydliště, nelíbí, že na veřejném pozemku před jeho domem má být postavena socha. "Zatím je vše předmětem šetření, ale vše nasvědčuje tomu, že důvodem mužovi agresivity byla skutečně plánováná socha, která by mu prý kazila výhled z okna," řekl tiskový mluvčí mladoboleslavské policie Ladislav Mareš.

Starosta Kláštera Hradiště nad Jizerou Jiří Navrátil (ČSSD) se k celé kauze vyjadřovat nechce. "Dohodli jsme se, že až do konečného vyřešení situace orgány činnými v trestním řízení, nebudeme poskytovat žádné informace," sdělil Navrátil a uvedl pouze to, že pachatele zná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám