Hlavní obsah

Kvůli požáru v léčebně evakuovaly sestry téměř třicet dětí

Právo, Aleš Fuksa

Osmatřicet lidí, z toho 28 dětí muselo být v sobotu evakuováno kvůli požáru v dětské léčebně v Teplicích nad Bečvou na Přerovsku. Při neštěstí a následné likvidaci nedošlo k žádnému zranění.

Foto: HZS OK

Hasiči kontrolují prostor kotelny v dětské léčebně.

Článek

Zdravotní sestry děti a personál evakuovaly ve chvíli, kdy ze sklepa a kotelny budovy lázní vycházel kouř. Na místo vyjeli okamžitě hasiči s podezřením na vzplanutí uskladněných peletek. „Evakuace osob proběhla ještě před příjezdem hasičů k události. Ti provedli důkladný průzkum v dýchací technice v celém sklepení. Vyloučili tak možnost přítomnosti dalších osob uvězněných v hustém kouři suterénních prostor léčebného areálu,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

Podle vyšetřovatelů došlo zřejmě před požárem k technické závadě a následnému vznícení v prostoru u dopravníku zásobující kotel spalující peletky. Oheň se naštěstí nestihl rozšířit. „Hasiči požárem poškozené topivo vynosili ven z objektu a provedli rychlou lokalizaci i likvidaci požáru. Celý objekt důkladně odvětrali pomocí přetlakové ventilace,“ dodal mluvčí.

Výše škody doposud nebyla přesně stanovena, předběžný odhad činí 80 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám