Hlavní obsah

Kvůli napadení chodce řidičem BMW se hlásí desítky svědků

Právo, Rudolf Voleman
Karlovy Vary

Desítky svědků z celé republiky, kteří mají informace k incidentu z Karlových Varů, při kterém řidič luxusního BMW nejdříve na přechodu pro chodce málem přejel důchodce a pak jej místo omluvy zbil pěstmi, se začaly hlásit policii.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Případ má u veřejnosti velký ohlas, protože nám volají desítky svědků,“ uvedl mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta. „Telefonáty jsou nejenom od přímých svědků napadení, ale z celé republiky i od těch, kteří zažili podobný incident. Svěřují se se svými neblahými zkušenostmi,“ dodal.

„Vyšetřovatelé si každého očitého svědka zvou na výslechy, které od pátečního rána již probíhají a ještě nějaký den potrvají,“ konstatoval Valenta, podle kterého nelze v tuto chvíli cokoliv k případu dodat.

Výpovědi svědků policie nezveřejní

„Policie musí nejdříve stoprocentně určit, o které vozidlo se jednalo, a pak vyslechnout řidiče, abychom se v případu mohli posunout dál,“ vysvětloval. „Výpovědi svědků zveřejňovat nebudeme, protože by to mohlo zmařit vyšetřování případu,“ doplnil.

Incident agresivního řidiče v černém BMW X6 s pražskou registrační značkou se odehrál na přechodu pro chodce v ulici 1. Máje v Karlových Varech v úterý 25. ledna v 14.40 hodin. Před tamním zverimexem chtěl 63letý důchodce přejít po přechodu pro chodce vozovku, jenže se přiřítilo zmiňované BMW.[celá zpráva]

Uskočil na poslední chvíli

Penzista stačil na poslední chvíli před pirátem silnic uskočit, ale nezabránil tomu, aby se přitom neotřel rukou o projíždějící vozidlo. Řidič BMW s krátkým sestřihem vlasů a oblečený v černých kalhotách a černém svetru za přechodem zastavil.

Namísto toho, aby se muži omluvil, že mu nedal přednost, začal mu nadávat a nakonec jej zbil pěstmi. Když se okolo začali sbíhat lidé na pomoc, nasedl řidič opět do svého vozidla a z místa ujel. Důchodce utrpěl šok a zranění v obličeji, takže musel vyhledat ošetření v karlovarské nemocnici.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám