Hlavní obsah

Kvůli hlasité hudbě postřelil tři sousedy

PRAHA

Do panelového domu ve Fantově ulici v Praze 13 musela krátce před úterní půlnocí vyjet policie. Třiapadesátiletý muž tam řešil sousedské spory střelbou. Výsledkem jsou tři zranění lidé. Podle svědků zazvonil muž na sousedy a stěžoval si na údajně na hlasitou hudbu. Pak začal střílet.

Foto: MÚ Pištín

Olympijskou sport road show si užívaly i Pištínské baletky, které nevynechaly žádnou z disciplín, tedy ani vrh koulí.

Článek

"Ve 23:51 volala na linku 155 žena, že soused zazvonil u dveří, střelil manžela do hlavy, syna do hrudníku, jeho přítelkyni těsně minul a teď se pohybuje po domě, přičemž manžel zůstal těžce zraněný na chodbě," sdělil Novinkám mluvčí pražských záchranářů Marek Uhlíř.

Na místo vyrazilo osm výjezdových skupin záchranné služby. Staršího postřeleného muže lékaři ošetřili a převezli na ARO do nemocnice.

Drama ale nekončilo. "Záchranáři se poté nemohli dostat dlouhých několik desítek minut do bytu v sedmém patře, protože ozbrojený útočník se stále pohyboval po domě. Operátorka linky 155 proto mezitím vedla volající ženu v první pomoci zraněnému synovi, který se dusil po kolapsu plíce v důsledku střelného poranění hrudníku," popsal Uhlíř.

Nakonec se záchranáři do bytu dostali a mladíka ošetřili. Následoval převoz na motolské oddělení traumatologie. Jeho přítelkyně utrpěla střelné poranění v obličeji. Kulka naštěstí nezasáhla kost. Dívka byla převezena na oddělení plastické chirurgie do Vinohrad.

První policejní hlídka dorazila na místo během tří minut a pomohla zraněnému muži, který se celý zkrvavený vypotácel do přízemí. Byl v těžkém šoku a i kvůli prostřelenému obličeji nedokázal souvisle komunikovat. Opakoval jen, že je někdo chce zabít. Postupně přijelo asi devět policejních vozů. Policisté v neprůstřelných vestách se připravili k zásahu. Potom prohledali dům i střechu, ale střelec byl již na útěku. na základě popisu po něm policisté začali pátrat.

"Přibližně dvě hodiny po půlnoci se podařilo třapadesátiletého muže zadržet nedaleko Barrandovského mostu, když se snažil hlavní město opustit v taxíku. V těchto chvílích kriminalisté muže vyslýchají, již nyní je zřejmé, že muž bude v následujících hodinách obviněn z násilného trestného činu," sdělil před poledenem Novinkám mluvčí pražské policie Ladislav Bernášek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám