Hlavní obsah

Kvůli důchodu zlomil úřednici nos

Právo, Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Na úřednici Okresní správy sociálního zabezpečení v Ostravě zaútočil v úterý 54letý invalidní důchodce. Napadená žena je se zlomeným nosem a četnými podlitinami v pracovní neschopnosti.

Foto: www.fmnakole.cz

Na start akce Frýdek-Místek na kole se budete moci postavit 20.května

Článek

Mluvčí České správy sociálního zabezpečení Štěpánka Mikešová řekla Právu, že muž po 49leté úřednici požadoval vyplácení důchodu, protože se domníval, že peníze dosud nedostal.

"Šlo o invalidní důchod za prosinec minulého roku," řekla Mikešová. Sociální správa peníze muži neúspěšně poukazovala během roku, ale důchodce si je údajně nepřebíral. Vybral si je až letos na podzim. "Přesto se domníval, že důchod stále nedostal, a proto ženu nečekaně napadl," dodala Mikešová.

"Při projednávání záležitosti invalidního důchodu uhodil ženu pěstí do obličeje. Pracovnice utrpěla zlomeninu nosních kůstek a podlitiny v obličeji. Předpokládaná doba jejího léčení byla stanovena na nejméně dva týdny," řekla mluvčí ostravské policie Ilona Branžovská.

Násilí proti úřednicím u nás není novinkou

Mluvčí sociální správy dodala, že za letošní rok jde už o jedenácté napadení úředníka v rámci celé republiky. "K nejhoršímu útoku došlo letos v březnu v Kladně. Klient kvůli pokutě zbil francouzskou holí ředitelku tamní okresní správy. "Žena byla s otřesem mozku a pohmožděninami převezena do nemocnice. Vzhledem ke svému zdravotnímu stavu pak na funkci rezignovala," uvedla Mikešová.

Česká správa sociálního zabezpečení v minulosti neúspěšně usilovala o statut veřejného činitele. Proti vzrůstajícím útokům se podle Mikešová brání instalováním bezpečnostního zařízení, v některých případech si najímá i bezpečnostní službu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám