Hlavní obsah

Kvůli důchodu vyhrožoval smrtí

LÁZNĚ BĚLOHRAD

Policie zahájila trestní stíhání 47letého muže, který koncem minulého roku vyhrožoval pracovnicím spořitelny v Lázních Bělohrad smrtí, protože se domníval, že mu nechtějí dát důchod. Muž přelezl přepážku a poškozoval vybavení spořitelny, dokud ho nezadržela policejní hlídka.

Foto: Stanislava Dvořáková

Nová pobočka Amalthea byla otevřena na adrese Ústí nad Orlicí, T.G.Masaryka 115 (vedle prodejny Vesny - s vchodem z boku prodejny Cedru).

Článek

"16. listopadu 2004 oznámil policii vedoucí spořitelny v Lázních Bělohrad, že na jejich pobočku přišel 47letý muž, který dělá výtržnosti. Muž, dožadující se vydání svého důchodu, začal vyhrožovat zaměstnancům pobočky poté, co zjistil, že na svém účtu nemá žádné peníze," uvedla policejní mluvčí Lenka Klouzová.

Rozčílený důchodce přelezl přepážku oddělující prostor pro zákazníky a rozházel tam dokumenty. Poté udeřil pěstí do klávesnice počítače a úřednici spořitelny řekl, že ji zabije, pokud mu jeho peníze nevydá.

K rozumu nepřišel ani po příjezdu policejní hlídky. Stále se snažil dostat k zaměstnancům a policisté ho nakonec násilím vyvedli před spořitelnu. Později se zjistilo, že muž trpí duševní poruchou a byl převezen do psychiatrické léčebny.

Reklama

Výběr článků

Načítám