Hlavní obsah

Kvůli adrese zaměstnavatele přiložil účetní k hlavě pistoli

– Zlín
Právo, Jiří Růžička

K smrti vyděšená. Tak může svůj velmi nevšední zážitek popsat účetní firmy ve Zlíně, ze které mámil bývalý zaměstnanec adresu zaměstnavatele a k hlavě jí přitom přitlačil hlaveň pistole. Naštěstí jí muž neublížil, policisté ho vypátrali a on skončil ve vazbě.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Zlínští kriminalisté obvinili jednapadesátiletého muže ze Vsetínska ze zločinu vydírání s trestní sazbou dvě léta až osm let.  V pondělí v jedné z firem ve Zlíně přiložil pistoli k hlavě osmačtyřicetileté účetní firmy, jejímž byl zaměstnancem, a požadoval sdělení adresy majitele firmy,“ popsala událost mluvčí Krajského ředitelství policie ČR ve Zlíně Monika Kozumplíková.

Obviněný muž pracoval déle než rok ve firmě jako řidič. Protože nebyl spokojený, rozvázal pracovní poměr dohodou k poslednímu dubnu. Od té doby nedostal vyplacenou mzdu za poslední dva odpracované měsíce, protože měl neshody ohledně vyúčtování se svým zaměstnavatelem.

Útok zbraní popírá

„Ve Zlíně chtěl vyhledat devětatřicetiletého majitele firmy a domluvit se s ním na vyplacení svého platu. Když zjistil, že muž ve firmě není, přiložil hlaveň krátké střelné zbraně, kterou měl do té doby schovanou, k obličeji vyděšené účetní a žádal, aby mu sdělila adresu bydliště zaměstnavatele. Ta to opakovaně odmítla a odkázala rozlíceného muže na služební telefon svého nadřízeného,“ uvedla mluvčí.

„Snažila se jeho ruku se zbraní odsunout od své hlavy. Muž ji ještě natlačil do vedlejší kanceláře, aby se ujistil, že se tam majitel opravdu nenachází, a poté z firmy odešel. K smrti vyděšená žena událost oznámila nejprve svému nadřízenému, který po příjezdu do zaměstnání věc oznámil na linku 158,“ sdělila Kozumplíková.

Policisté jednapadesátiletého muže asi po hodině zadrželi v místě jeho bydliště. Ochotně s nimi spolupracoval, vydal svou legálně drženou zbraň včetně šesti nábojů uvnitř. Přiznal, že se před chvílí vrátil ze Zlína, ale popřel, že by na kohokoli mířil. Policisté jej umístili v policejní cele a podali státní zástupkyni podnět k návrhu na vzetí muže do vazby. Zlínský soud ve čtvrtek rozhodl o umístění muže do vazební věznice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám