Hlavní obsah

Kulomety, samopaly i pistole. Policie obvinila trojici mužů, kteří obchodovali se zbraněmi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Tři muže obvinili detektivové Národní centrály proti organizovanému zločinu z nedovoleného ozbrojování. Policisté u nich našli kulomety, pistole i granátomety. Zbraně upravovali a následně prodávali dál.

Foto: Policie ČR

Zbraně nalezené u trojice mužů

Článek

Podle zjištění kriminalistů jeden z trojice si začal obstarávat zbraně už v roce 1997. Bez povolení rozšiřoval svou sbírku munice z burz v Česku, Belgii a Rusku a následně ji prodával.

Inspektora plzeňských strážníků soudí za nedovolené ozbrojování

Krimi

„Dále si měl opatřovat znehodnocené zbraně, které za pomoci dalších osob reaktivoval a poté prodával, nebo je uchovával ve větším množství (asi 100 ks) v místě svého bydliště společně s dalšími předměty, které například obsahovaly trhavinu pentrit,“ uvedl mluvčí centrály Jaroslav Ibehej.

Foto: Policie ČR

Policisté našli desítky zbraní

Policisté při domovních prohlídkách u třech podezřelých našli 12 samopalů, sedm kulometů, pět pušek, osm pistolí, asi 10 tisíc kusů munice a další vybavení. Některé zbraně vyžadovaly zneškodnění policejním pyrotechnikem.

„V neposlední řadě byla mezi zajištěnými zbraněmi pistole upravená z původní ráže flobert na ráži 9 mm, kdy takto upravené zbraně jsou v hledáčku zahraničních bezpečnostních sborů, zejména Velké Británie,“ konstatoval Ibehej.

Trojice mužů ze středních Čech a jižní Moravy byla obviněna z nedovoleného ozbrojování, vyšetřování jsou na svobodě. Případ dozoruje Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 5.

Foto: Policie ČR

Zbraně nalezené u trojice mužů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám