Hlavní obsah

Kriminalisté zkoumají zbytky domu zničeného tragickým výbuchem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koryčany

Kriminalisté od čtvrtečního rána pokračují v ohledávání zbytků výbuchem poničeného domu v Koryčanech na Kroměřížsku, kde středeční zásah nepřežili dva dobrovolní hasiči a další čtyři lidé utrpěli zranění. Policisté zjišťují přesné příčiny a okolnosti neštěstí. Policie objekt zabezpečila a střežila celou noc.

Na Kroměřížsku explodoval důmVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

„Ráno se na místo vrátili kriminalisté a pokračují v ohledávání místa činu a ve vyšetřování," uvedla mluvčí policie Simona Kyšnerová.

Hasiči uklízeli okolí domu a silnice s chodníky, protože suť se nacházela podle mluvčí hasičů Lucie Javoříkové i ve vzdálenosti několika desítek metrů od místa neštěstí.

Na Kroměřížsku explodoval dům při zásahu hasičů, dva z nich zemřeli

Krimi

Po výbuchu policie na dlouhé hodiny uzavřela Masarykovu ulici, která je hlavním průtahem městem, silnice spojuje Kroměříž a Kyjov na Hodonínsku. Ve čtvrtek ráno už byla průjezdná.

Hasiči vyklízejí trosky domuVideo: Aleš Fuksa, Právo

Podle Javoříkové statik rozhodl, že sousedící i další objekty v okolí zničeného domu jsou za určitých podmínek obyvatelné, podrobnosti se budou řešit s majiteli nemovitostí.

Foto: Policie ČR

Policisté na místě výbuchu.

Explozi nepřežili dva hasiči, zranění jsou dva jejich kolegové a další dva lidé.

Dobrovolní hasiči z Koryčan do domu podle mluvčího generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Rudolfa Kramáře vyjížděli na základě oznámení o unikajícím plynu.

Na Kroměřížsku explodoval dům při zásahu hasičů.Video: Aleš Fuksa, Právo

Krátce poté, co dorazili na místo, došlo k výbuchu, který dům zcela zničil.

Kvůli neštěstí vzlétly dva vrtulníky, vyjíždělo několik sanitek a vozidel s lékaři. Hasiči uvedli, že v domě explodoval plyn.

Foto: HZS

Hasiči prohledávají trosky po výbuchu.

Zasahovalo 16 jednotek hasičů z několika krajů včetně USAR týmu z Moravskoslezského kraje, jehož členové se specializují například na záchranu lidí ze zřícených budov. Sutiny prohledávali kynologové se psy.

Reklama

Související články

Muž doléval benzín do motorky, palivo vybuchlo

Pět jednotek hasičů zasahovalo v neděli odpoledne u požáru v Rýmařově na Bruntálsku. V místní části Ondřejov tam vybuchla dílna. Při explozi byl zraněn majitel...

Na Svitavsku vybuchla bioplynová stanice

Při požáru bioplynové stanice v Dětřichově u Moravské Třebové v úterý explodovala jedna nádrž s plynem, zranili se tři lidé. Na místě zasahuje devět jednotek...

Výběr článků

Načítám