Hlavní obsah

Kriminalisté vypátrali mladíky, kteří oloupili 15letého šotouše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie už zná jména dvou mladíků, kteří v Praze oloupili 15letého fanouška železnice. Mladíci jsou podezřelí z loupeže, hrozí jim až 10 let vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Díky zveřejnění případu jsme získali poznatky k hledaným mladíkům a kriminalistům se je podařilo ztotožnit. Nyní s nimi budou probíhat standardní úkony trestního řízení,“ informoval v pondělí mluvčí policie Jan Daněk.

Bližší informace o podezřelých neuvedl.

Policie vyhlásila pátrání po podezřelých minulý týden ve středu. Samotné přepadení se však odehrálo už loni v říjnu v kupé rychlíku Hradečan na hlavním nádraží.

Zásahová jednotka zadržela lupiče, kteří v Praze přepadli čerpací stanici

Krimi

K 15letému chlapci podle policie přistoupili dva výrostci, načež jeden z nich si všiml, že má u sebe plátek pilky. „Zeptal se ho, jestli je to mačeta a jestli si připadá jako frajer. Poškozený neodpověděl a pachatel pokračoval s tím, že má u sebe nůž,” sdělil Daněk.

Podezřelý mladík pak za ním přišel s tím, že do něj při nastupování do vlaku strčil a on kvůli tomu ztratil peněženku, kde měl 500 korun. Poškozený se bál, proto vytáhl svou peněženku, kde měl pětisetkorunovou bankovku, kterou dostal od své mámy na výlet. Z peněženky si pak podezřelý bankovku vzal a s druhým mužem z kupé odešli.

Policie případ vyšetřuje jako loupež, za kterou u soudu hrozí až 10 let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám