Hlavní obsah

Kriminalisté mají v hledáčku 13 mužů, kteří měli úmyslně šířit HIV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští policisté prošetřují 13 mužů, na které podala hygienická stanice trestní oznámení kvůli šíření viru HIV. Sedm případů již odložila, jelikož se trestný čin nestal. Na dotaz Novinek to ve čtvrtek uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Pražští hygienici podali na konci ledna 30 trestních oznámení s tím, že muži věděli, že jsou HIV pozitivní, a provozovali nechráněný sex. [celá zpráva]

Policie se nakonec zabývala 20 z nich. „Sedm případů již kriminalisté odložili, protože nebyla naplněna skutková podstata trestného činu. Momentálně policisté šetří dalších 13, z toho u jednoho byl zadán znalecký posudek,“ uvedl Daněk. Proč byly případy odloženy, nechtěl podrobněji rozebírat.

Jednotlivými skutky se zabývají různá oddělení po celé Praze a jsou v různých fázích vyšetřování. Policisté mimo jiné shromažďují lékařské zprávy a výpovědi svědků. Nikdo nebyl podle Daňka zatím z ničeho obviněn.

Pokud by se muži dostali před soud, hrozí jim za těžké ublížení na zdraví a šíření nakažlivé nemoci až deset let vězení.

Policie rovněž nadále pátrá po 48letém Zdeňku Pfeiferovi, který virem HIV nakazil nezletilého chlapce v Mostě. Kromě něj však nakazil i 16 mužů. Pfeifer uprchl a skrývá se zřejmě v Thajsku. Policie na něj vydala zatykač. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám