Hlavní obsah

Kriminalisté dopadli muže, kteří loupili mezi cestujícími ve vlacích

Právo, Petr Blahuš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Úspěch slavili v pondělí ráno detektivové pražské kriminálky. Podařilo se jim na Masarykově nádraží zadržet dva lupiče, kteří přepadávali cestující v rychlících mezi Prahou a Děčínem. Oba skončili s obviněním ze sériově páchaných loupeží a s návrhem na uvalení vazby v policejní cele.

Článek

„Oba lupiči, ročník 1981, si ke svým přepadům vybírali rychlíky z Prahy do Děčína, protože dveře jejich souprav lze otevřít i za jízdy, čehož chtěli využít v případě, kdyby se něco zvrtlo,“ řekl exkluzivně Právu jeden z kriminalistů obvodního ředitelství Praha I, který je o případu detailně informován.

„Své oběti přepadávali od května zejména v krajních kupé hned za lokomotivou. Právě díky použitému modus operandi jsme je dopadli,“ vysvětlil policista, specializující se na násilnou kriminalitu. Své jméno ale uvést nechtěl.

Podle něj není ani vyloučené, že vyšetřovatel obvinění obou mužů ještě doplní o další prokázané loupeže z jiných částí republiky, provedených stejným způsobem. „Máme informace o tom, že by toho mohli mít na svědomí více. Vše rozhodnou výslechy a další šetření,“ dodal detektiv.

Podle zdrojů Práva je jeden ze zadržených lupičů národností Slovák, druhý je Pražan. Přes svůj mladý věk mají oba již z minulosti trestní rejstřík bohatě popsaný, zejména majetkovými trestnými činy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám