Hlavní obsah

Krádež jak z grotesky: Nejdřív pod zlodějem na Chebsku křupl plot, pak kleklo auto

Právo, vor
Plesná

Tak trochu grotesku připomínalo počínání 26letého muže, který podle policie vykradl v pátek v noci minulý týden opuštěný dům u Plesné na Chebsku. Nejdřív se pod ním vyvrátil plot, který se snažil přelézt, pak mu nefungovalo auto. Když poprosil o pomoc muže ze sousedství, ten na něj zavolal policii.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V opuštěném domě u Plesné muž podle vyšetřovatelů nejdříve poškodil vstupní dveře a pak prohledal několik místností. Odnesl si odtud údajně reproduktory, audiosestavu a další věci, které si připravil poblíž domu.

„Poté se měl vydat pro nedaleko zaparkovaný osobní automobil, ale po cestě k němu ještě poničil plot u domu. Ten se totiž snažil přelézt, jenže plot se vyvrátil,“ popsal mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Nicméně nakonec se mu podařilo autem k domu přijet a naskládat si do něj připravené věci. „Když chtěl ale místo opustit, tak se mu to nepodařilo, jelikož automobil nestartoval. Přibližně dvě hodiny se muž snažil vozidlo opravit, ale bez úspěchu,“ upřesnil mluvčí.

Poté se mladík rozhodl vyhledat pomoc u nedalekého domu. „Jenže když zazvonil na zvonek a majiteli domu uvedl, co by potřeboval, tak ten neváhal ani minutu a přivolal policejní hlídku,“ dodal Kopřiva s tím, že policisté po příjezdu muže zadrželi.

„Následně mu policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže a v případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám