Hlavní obsah

Kosti z kanálu na Berounsku patřily devět let pohřešovanému mladíkovi

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beroun

Policistům se podařilo díky DNA objasnit nález kosterních pozůstatků z října minulého roku. Pozůstatky objevené v kanále v Králově Dvoře na Berounsku patřily 24letému muži, který zmizel beze stopy v roce 2009.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté na místě nálezu pozůstatkůVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Mladý muž odešel z domova v březnu 2009 bez mobilu a rodina o něm nic nevěděla. Policie tehdy informovala, že chtěl pracovat u bezpečnostní agentury a že jeho duševní stav odpovídá asi 15letému dítěti.

Policie jako obvykle prověřila kamarády, známé, nemocnice a další místa, kde by se mohl mladík nacházet. Nikde však nebyl k nalezení, a tak zůstal v evidenci pohřešovaných osob. Nepomohly ani pátrací relace v médiích.

Zlom v případu nastal loni v říjnu, kdy byly při čištění kanalizace v Králově Dvoře nalezeny pozůstatky člověka mužského pohlaví. [celá zpráva]

Matka zemřela

„Kosti jsme poslali na odborné zkoumání a zajistili jsme také vzorek DNA, který odešel na porovnání do kriminalistického ústavu. Následně bylo zjištěno, že se jedná o pohřešovaného muže od roku 2009,“ řekla Novinkám mluvčí policie Marcela Pučelíková.

K příbuzenské shodě DNA došlo s jeho matkou. „Vzorek jsme odebrali pro případ porovnání, kdyby se někde objevilo tělo. Matka asi 14 dní potom, co jsme vzorek odebrali, zemřela,“ konstatovala Pučelíková.

Podle ní dostali ještě loni policisté informaci od sousedky mladíka, která jej údajně viděla ve vlaku do Berouna. Co se muži stalo a jak se do kanálu dostal, policisté již takřka s jistotou nezjistí.

„Na kostech žádné zranění nebylo. Dobu úmrtí odborníci určili na pět až deset let,“ uzavřela Pučelíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám