Hlavní obsah

Korupční aféra ve Slaném: přibyl obviněný policista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Korupční aféra ze slánské radnice, ve které bývalá úřednice podle policie za úplatu falšovala řidičské průkazy, se opět rozrostla. K původním 22 obviněným přibyli další dva, jedním z nich je bývalý dopravní policista z Kladna. Právu to sdělil Tomáš Carda z Okresního zastupitelství Praha východ, který případ policisty vyšetřuje.

Foto: zoo Praha

Pruhovaní sourozenci jsou zatím bez jména, ta vyberou ošetřovatelé

Článek

Policista podle informací Práva úřednici zprostředkoval zájemce o řidičský průkaz, na který neměli oprávnění. Úřednice pak za úplatu ve výši zhruba 20 až 30 tisíc korun průkaz vydala.

"Policista byl obviněn z trestného činu nepřímého úplatkářství, pomoci k zneužívání pravomoci veřejného činitele a pomoci k trestnému čin padělání a pozměňování veřejné listiny," konstatoval Carda.

Případ se rozšiřuje

Případ se objevil na veřejnosti na počátku června, když policie devětadvacetiletou úřednici obvinila a poslala do vazby. Kriminalisté postupně začali stíhat nové a nové osoby.

"V současné době je dohromady stíháno 24 osob. Další osoby prověřujeme," uvedla kladenská státní zástupkyně Tamara Kaiserová ve čtvrtek.

Podle ní jsou stíháni většinou lidé, kteří si řidičské oprávnění například pro řízení kamiónu koupili, aniž by složili potřebné zkoušky. V souvislosti s případem se objevovaly i informace, že úřednice přihlašovala i kradená luxusní auta a legalizovala je.

Tvrdý trest pro policistu

Jedno z nich policisté na začátku léta objevili u zadržených bratrů Olahů, údajných šéfů kladenského podsvětí, kteří byli na konci května obviněni z vydírání a podvodu a v současné době pobývají ve vazbě. Tuto spojitost ovšem oficiální zdroje odmítly potvrdit.

Nejpřísnější trest v této věci hrozí obviněnému policistovi, až tříleté vězení. Na kladenském dopravním inspektorátu už v současné době nepracuje.

Reklama

Související články

Za úplatky skončila úřednice v cele

Kladenští policisté v pondělí zadrželi devětadvacetiletou pracovnici slánské radnice. Žena čelí obvinění ze zneužití pravomoci veřejného činitele, informovala...

Výběr článků

Načítám