Hlavní obsah

Kontrolovaná dodávka byla plná kradených motorek a kol

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Odcizené motocykly, kola a stavební nářadí s nejasným původem v hodnotě 1,5 milionu korun zadrželi celníci, když minulou sobotu prováděli běžné kontroly na dálnici D35. Právo o tom ve čtvrtek informovala mluvčí úřadu Marie Bortlová.

Foto: Celní správa

Odcizené zboží objevili celníci v dodávce.

Článek

Celníci podle ní mezi Olomoucí a Mohelnicí kontrolovali bílou dodávku iveco, kterou řídil osmadvacetiletý muž polské národnosti. Poté, co jim předložil osvědčení o registraci vozidla, občanský a řidičský průkaz, se jej celníci dotázali, zda nepřeváží zboží v rozporu s celními předpisy.

Místo náhradních dílů do secího stroje našli čeští celníci v zásilce granáty

Krimi

„Po negativní odpovědi byl muž vyzván k otevření nákladového prostoru. Uvnitř se nacházely čtyři motocykly, tři jízdní kola a velké množství stavebního nářadí bez jakéhokoliv dokladu. Celníci tedy pojali podezření, že by se mohlo jednat o věci pocházející z trestné činnosti, což se po lustraci registračních značek motocyklů potvrdilo,“ konstatovala Bortlová.

Motorky byly podle ní evidovány v databázi mezinárodního pátrání odcizených vozidel v Rakousku. „Případ byl na místě předán Policii České republiky,“ doplnila mluvčí celníků.

Foto: Celní správa

Celníci našli také mnoho nářadí.

Reklama

Výběr článků

Načítám