Hlavní obsah

Konopím jsem mazal krávám vemena, byly spokojené, hájil se farmář

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Soukromý zemědělec Pavel Mareš (43) z Domažlicka dostal ve středu u tamního okresního soudu podmíněný trest za nelegální pěstování konopí. Hájil se tím, že z konopí vyráběl mast, se kterou potíral kravám vemena a kopyta.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Mělo to na ně blahodárné účinky,“ tvrdil farmář před soudem.

Ten mu ještě připočetl vinu na dopravní nehodě motocyklu, při které se vážně zranily jeho tři malé děti. Podle rozsudku musí Mareš tři roky sekat latinu, jinak půjde na 17 měsíců do vězení.

Poprvé policie Mareše začala vyšetřovat loni v červnu, kdy pod vlivem alkoholu tlačil po silnici skútr s dětmi ve věku od 4 do 6 let a na křižovatce nedal přednost jiné motorce. Její řidič do skútru narazil a všechny tři děti skončily v nemocnici s těžkým zraněním.

Podruhé si Mareš vyslechl obvinění na sklonku loňského roku po požáru jeho stodoly ve Lštění, kde hasiči objevili rostliny konopí. Jak se později ukázalo, farmář měl v objektu, který oficiálně sloužil jako sklad dřeva a dílna, profesionálně vybavenou pěstírnu. Celkem tam kriminalisté zajistili přes osm kilogramů marihuany.

„Z důkazů během hlavního líčení nevyplynulo, že by obžalovaný drogy distribuoval,“ řekl samosoudce Jan Švígler.

Mareš se vzdal práva na odvolání. „Největší trest jsem si nadělil sám, když každé ráno vstávám s pocitem, že jsem ublížil svým dětem,“ prohlásil zemědělec. Státní zástupce se nevyjádřil, rozhodne se až po obdržení písemného vyhotovení rozsudku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám