Hlavní obsah

Koně ze zatopené staré studny museli vytáhnout hasiči

Právo, vor
Karlovy Vary

Z hloubky asi čtyř metrů zatopené studně v rekreačním areálu u Svatošských skal u Karlových Varů zachránili karlovarští hasiči koně, který se do úzké betonové studniční skruže propadl po zadku.

Foto: vor, Právo

Záchranná akce trvala necelé dvě hodiny.

Článek

„Záchranná akce trvala necelé dvě hodiny,“ uvedl mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal s tím, že zraněné zvíře si do péče převzala přivolaná veterinářka.

Foto: vor, Právo

Koně se podařilo zajistit s použitím hydraulického ramene.

„Bývalá studna byla plná studené vody, přivolaní hasiči tak nejprve museli vodu odčerpat. Teprve poté mohli hasiči ze skupiny lezců upevnit pod přední nohy zvířete speciální popruhy pro vyproštění,“ popisovala záchranářskou akci mluvčí hasičů.

Koně se podařilo zajistit s použitím hydraulického ramene na jednom ze zásahových vozidel hasičů. „Ještě před samotnou záchranou veterinářka podala zvířeti tišící léky,“ podotkl Kasal.

Foto: vor, Právo

Veterinářka prochladlé a poraněné zvíře po vytažení ze studny společně s hasiči ošetřila.

Veterinářka prochladlé a poraněné zvíře po vytažení ze studny společně s hasiči ošetřila. Zejména zakrvavené nohy, které si kůň zranil o betonovou skruž, jak se snažil udržet nad hladinou. Veterinářka poté odvezla koně na další odborná vyšetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám