Hlavní obsah

Koně, který spadl do jámy i s jezdkyní, zachraňovali hasiči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kaly

Velké štěstí měla v pátek odpoledne jezdkyně a její kůň v Kalech na Tišnovsku. Zvíře při vyjížďce přehlédlo zhruba tři metry širokou jámu uprostřed silnice a po hlavě do ní i s dívkou na svém hřbětě spadlo. Koně zachránili až přivolaní jihomoravští hasiči pomocí jeřábu. Naštěstí se nikomu nic nestalo.

Článek

Jezdkyně ze zabahněného výkopu vyvázla jen s několika odřeninami. Šestnáctiletý valach Rival však v jámě zůstal asi půl hodiny.

Obyvatelé Kalů se jej nejdříve snažili vyprostit pomocí bagru, to jim však nepovedlo, protože kůň byl příliš hluboko. Úspěšní tak byli až hasiči, kteří za asistence veterináře koně uklidnili léky a uvázali ho  kolem břicha speciálními popruhy. Několikasetkilový živý náklad pak vyzvedli do výšky. Během chvíle se kůň vzpamatoval z šoku. Při vyšetření zjistil lékař jen lehké pohmožděniny. Źádné zlomeniny Rival neměl.

Majitelka smůlu svého koně hluboce prožívala. "Rival je slepý na jedno oko, možná proto spadl do jámy. Už v mládí si toho hodně zažil. Doufám, že si ten pád nebude pamatovat a zase bude v pořádku," řekla se slzami v očích.

Jáma byla v silnici jen pár hodin kvůli poruše kanalizace a zvíře si ji tak nepamatovalo. Podle veterináře, který koně ošetřoval, se podobné případy stávají i několikrát ročně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám