Hlavní obsah

Kondomy za osm tisíc či okapy. Amnestovaní, ale nepoučitelní kradou dál

Právo, Stáňa Seďová

Někteří propuštění z věznic zjevně ani nedali šanci slušnému a spořádanému životu a raději se hned vrhli ke svým starým profesím, jež je většinou za mříže dostaly.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pražští policisté proto v posledních dnech řeší velmi kuriózní případy, jako například jednání sedmadvacetiletého muže, který ve čtvrtek večer v jednom z nákupních center v Praze 4 ukradl sto balení prezervativů za osm tisíc korun a prošel přes pokladny.

Nicméně pozorná ostraha si ho všimla, a tak skončil v rukou policie. Státní zástupce ovšem rozhodl, že bude propuštěn na svobodu, a tak amnestovaný muž nejprve opustil druhého ledna brány věznice a třetího ledna dveře policejní služebny.

Dva pytle plné rozřezaných okapů

Ještě tužší kořínek prokázal teprve jednadvacetiletý mladík, kterého policisté nejprve přistihli ve čtvrtek kolem 22. hodiny při krádeži pozinkovaných parapetů z budovy sokolovny v Libušské ulici v Praze 10. Po sdělení obvinění z krádeže byl propuštěn na svobodu, ale už za pár hodin ho opět zatýkala policie.

Tentokrát ho vyhmátli strážníci okolo osmé hodiny ráno ve stanici metra Vltavská, kterým byly podezřelé dva igelitové pytle, které muž táhl. Po prohlídce zjistili, že jsou plné rozřezaných okapů. Na služebně státní policie zjistili strážci zákona, že má na svědomí i další krádež okapových svodů a parapetů v Praze 4.

„Během prošetřování události policisté navíc zjistili, že mladík byl amnestovaný vězeň. V současné chvíli je podezřelý z trestného činu krádeže a poškození cizí věci, za což mu hrozí až dvě léta,“ doplnila informace o množících se případech drobných krádeží mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám