Hlavní obsah

Kočka uvázla v centru Kladna mezi domy, hasiči se k ní museli provrtat skrz zeď

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno

Složitou záchranu zvířete řešili v sobotu hasiči v Kladně. Mezi dvěma domy v centru města uvázla kočka, kterou se jim nedařilo dostat ven. Hasiči nakonec zvíře vyhledali pomocí sondy a provrtali se k němu skrz zeď domu.

Foto: HZS Středočeského kraje

Záchrana kočky v Kladně

Článek

Kočka se dostala do nesnází v sobotu kolem 9. hodiny mezi domy ve Ctiborově ulici. Podle mluvčí hasičů Terezy Fliegerové spadla do přibližně 30 centimetrů široké mezery mezi dvěma domy. Zvíře se nedokázalo dostat ven samo, ani s pomocí majitelky.

Boxerku uvěznil požár bytu, hasiče odměnila vděčným olíznutím

Krimi

„Začal boj o čas, protože nebylo jasné, zda zvíře není zraněné. Na pomoc přijeli i strážníci městské policie s odchytovou tyčí, která ovšem nebyla dostatečně dlouhá. Hasiči zkusili vyděšenou kočku vyprostit za pomoci lanové techniky, ale ani tento způsob nevedl k úspěchu,” popsala situaci mluvčí.

Foto: HZS Středočeského kraje

Kočka byla v Kladně uvězněná mezi dvěma domy.

Aby dostali kočku rychle ven, rozhodli se hasiči probourat se k ní. „Z obchodu, který se nacházel v jednom z domů, hasiči udělali sondu, aby zjistili, kde se zvíře nachází a kde bude nutné vyvrtat díru,” upřesnila Fliegerová.

Sovu na Olomoucku uvěznil elektrický ohradník, pomohli hasiči

Krimi

Pomocí štěrbinové kamery se kočku podařilo najít, pak následovalo opatrné vrtání, protože hrozilo zranění zvířete.

Foto: HZS Středočeského kraje

Hasiči našli kočku uvázlou v Kladně pomocí sondy.

„Celá akce trvala skoro tři hodiny, ale po této době se podařilo předat živou kočku majitelce, která s ní odjela na kontrolu k veterináři,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám