Hlavní obsah

Kluk v Plzni vzal tátovi forda, jeho kamarád auto řídil opilý

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Dva patnáctiletí mládenci si zpestřili vánoční svátky divokou jízdou autem po Plzni. Jeden si na Štěpána od svého otce „vypůjčil“ forda, druhý si dodal kuráž slušnou dávkou alkoholu, sedl za volant a dupl na plyn.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Upozornil na sebe vysokou rychlostí, když jel směrem od Radobyčic k Tyršovu mostu a s vozidlem málem vjel do příkopu,“ sdělila Veronika Kuchynková z plzeňské městské policie.

Hlídka, která si vozu všimla, zapnula výstražné majáčky a začala dvojici stíhat. Klučina za volantem zastavil a hbitě přeskočil na zadní sedadla.

„Strážníkům tvrdil, že řidič z automobilu utekl. Po chvilce se ale k řízení vozidla přiznal a uvedl, že žádné doklady u sebe nemá a řidičský průkaz nevlastní. Po vystoupení z vozidla šel vrávoravou chůzí, dechová zkouška ukázala 1,61 promile alkoholu,“ uvedla Kuchynková.

Osvědčení o registraci vozidla nakonec předložil mladík, který auto doma sebral. „Uvedl, že automobil je jeho otce a že si jej vzal bez jeho vědomí,“ podotkla mluvčí s tím, že si případ převzali státní policisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám